Thursday, April 13, 2017

"Pasta van geconfijte knoflook, zwarte peper en pijlinktvis..."





"Pasta van geconfijte knoflook, zwarte peper en pijlinktvis..."

Ingrediënten:
10 pijlinktvisjes
2 bollen knoflook
200 ml olijfolie
2 takjes rozemarijn
300 gram spaghetti
grof gemalen peper en zeezout

Aan de slag:
Begin met het confijten van de knoflook. Haal de knoflook teentjes los en pel ze. Doe ze in een pan en schenk de olie erbij. Voeg de rozemarijn toe, om de knoflook en olie  extra smaak te geven.
Zet de pan op het vuur en verwarm de olie, maar pas op, laat de olie niet koken!
Draai het vuur klein en laat de knoflook teentjes 45 minuten smoren in de olie.

Ga nu aan de slag met het schoonmaken van de pijlinktvis.
Trek de tentakels uit het lijfje. Haal met een scherp mesje de huid van het lijfje.

Zet een pan met water en zeezout op het vuur. Voeg de spaghetti toe als het water kookt en draai het vuur laag. Kook de spaghetti in 8 minuten al dente.
Verwarm een beetje van de olie waar de knoflook in geconfijt is in de pan.
Bak de pijlinktvisjes in de knoflookolie.
Haal de geconfijte knoflook uit de olie en snijd de knoflook in dunne plakjes.

Giet de spaghetti af en bewaar een klein beetje van het kookvocht. Voeg de spaghetti, geconfijte knoflook, 4 eetlepels kookvocht, 4 eetlepels knoflookolie toe aan de pan met inktvis en schep alles goed door.
Breng op smaak met grof gemalen peper en zeezout.

Heerlijk met een koel glas witte wijn!






No comments: