Sunday, May 15, 2016

"Goudbruin gebakken cinnamonrolls..."


"Recept cinnamon rolls..."

Deeg:
500 gram bloem
7 gram gist
4 el suiker
4 el boter
200 ml volle melk
150 ml room
1 eidooier

Vulling:
150 gram roomboter
4 el bruine suiker
1 el kaneel

Aan de slag:
Doe de droge ingredienten voor het deeg in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en giet hier de room, melk en eierdooier in.
Roer alles goed door en stort het deeg dan op een met bloem bestoven werkblad.
Kneed het deeg 10 minuten door met de hand, doe het terug in de kom en dek de kom af met een linnen doek.
Laat dit een uurtje staan op een warm plek....

Mix voor de vulling de boter met de suiker en kaneel.
Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit. 
Besmeer het deeg met een dikke laag kaneelboter en rol het deeg op.

Bekleed een bakplaat of bakvorm met bakpapier. 
Snijd plakjes van de deegrol en leg ze met de gekrulde kant naar boven
tegen elkaar aan in het bakvorm.

Verwarm de oven voor op 200C en bak de broodjes in een half uurtje goudbruin en knapperig.

Lekker met een flinke dot roomboter of mascarpone...

Bon Apetit!

No comments: